Evenemang

Att förebygga psykisk ohälsa och om kollegiala samtalsgrupper

Arbetsmiljö

Seminarium

Partsrådet välkomnar dig som är arbetsgivarföreträdare eller facklig företrädare i verksamheter inom det statliga avtalsområdet till ett seminarium om olika metoder och strategier som kan bidra till att minska den psykiska ohälsan hos individen och på arbetsplatsen.

Om seminariet

Förmiddagens föreläsning utgår från boken Handbok för oglada – Vetenskapliga förankrade metoder för ökad glädje och livskvalitet. Författaren och psykologen Lars Ström talar om människans förmåga att förändra sig själv och vilka verktyg man kan använda sig av för att öka sitt välmående.

Eftermiddagen bjuder på två talare. Rickard Bracken från Uppdrag Psykisk Hälsa berättar om hur projektet har identifierat insatser som bedöms ha potential att minska den korta respektive längre sjukfrånvaron. Därefter talar Ulla Peterson om hur kollegialt stöd i form av en samtalsgrupp kan minska utmattning, depressiva symtom samt stress.

Om föreläsarna

Lars Ström är leg psykolog och doktor i klinisk psykologi.

Rickard Bracken är en av projektledarna för Uppdrag Psykisk Hälsa som är ett resultat av en överenskommelse mellan Socialdepartementet och Sveriges Kommuner och Landsting.

Ulla Peterson är universitetslektor vid Institutionen för hälso- och vårdvetenskap, Linnéuniversitetet. Hennes forskning fokuserar på psykisk hälsa och ohälsa, där reflekterande samtalsgrupper för att förebygga stress och depression är en stor del.

 

Om du har frågor om seminariet, kontakta projektledare Annika Nilsson, tfn 073-415 96 67, e-post annika.nilsson@partsradet.se eller Iréne Öst, tfn 070-558 28 37, e-post irene.ost@partsradet.se.

Om du har frågor om din anmälan, kontakta Halina Sandler, tfn 08-556 029 03, e-post: halina.sandler@partsradet.se eller Iréne Öst, tfn 070-558 28 37, e-post irene.ost@partsradet.se.

Var?

Kapitel 8,  Klarabergsviadukten 90, Stockholm. Lokal: Ängsö.

När?

10 oktober kl.10.00–15.00. Kaffe och smörgås kl. 09.30-10.00. Seminariet avslutas med kaffe.

Vem?

Vi vänder oss till arbetsgivarföreträdare, till exempel HR-chefer, säkerhetschefer och fackliga företrädare/skyddsombud.