Bättre möten med bättre kommunikation

OM SEMINARIET
Hur vi samtalar under möten spelar en viktig roll för hur vi löser problem tillsammans och utvecklar kunskap. Hur vi samtalar kan också ha en inverkan på arbetsklimatet.

Under seminariet arbetar vi med en lättanvänd modell för mötesdialog, som kan göra möten mer effektiva, till exempel i lednings-, samverkans- och arbetsgrupper. Modellen bygger på en forskningsstudie, som också visade att kommunikation kan stärka psykosociala friskfaktorer. Hur kan vi forma möten så de blir mer inspirerande? Hur gör man rent praktiskt för att få bättre dialog? Teori, övningar och erfarenhetsutbyte varvas under dagen.

Forskningsstudien ligger till grund för ett utvecklingsverktyg som tagits fram och som är gratis att använda.

Birgitta Södergren är organisationsforskare och docent. Hon var projektledare för studien Balanserad Kommunikation, som genomfördes vid Uppsala Universitet i samverkan mellan Enheten för Arbetsmiljömedicin och IPF (Institutet för Personal- och Företagsutveckling)

PRAKTISK INFORMATION

Målgrupp: Vi vänder oss till arbetsgivarföreträdare, till exempel HR-chefer, säkerhetschefer och fackliga företrädare/skyddsombud.

Tid och plats: 15 maj kl.10.00–15.00. Kaffe och smörgås kl. 09.30-10.00. Seminariet avslutas med kaffe. Partsrådet bjuder på utbildningsdagen och på lunch/kaffe men står inte för logi- och resekostnader.

Tändstickspalatset, Västra Trädgårdsgatan 15, Stockholm. Lokal: Tändstickan

Anmälan: Anmäl dig HÄR senast 3 maj FULLBOKAT!

Läs om Partsrådets behandling av personuppgifter här

Återbud: Partsrådet debiterar en avgift på 500 kronor vid avbokning senare än sju dagar före seminariet. För deltagare som uteblir utan att avboka debiteras en avgift om 1 000 kronor. Det går bra att överlåta platsen till annan deltagare.

Om du har frågor om seminariet, kontakta projektledare Annika Nilsson, tfn 073-415 96 67, e-post annika.nilsson@partsradet.se eller Iréne Öst, tfn 070-558 28 37, e-post irene.ost@partsradet.se 

Partsrådet välkomnar dig som är arbetsgivarföreträdare eller facklig företrädare i verksamheter inom det statliga avtalsområdet till ett seminarium om Bättre möten – hur kan man genom bättre dialog skapa mer inspirerande och effektiva möten.