Innovationsfrukost – ”Att innovera en elefant”

Partsrådet välkomnar dig som är arbetsgivarföreträdare och facklig företrädare på en statlig myndighet till en innovationsfrukost på Tändstickspalatset i Stockholm.

OM SEMINARIET
Hur får man komplexa, politiskt styrda verksamheter att bli snabbfotade och innovativa? Vad krävs för att skapa en innovativ och utvecklande miljö – organisatoriskt, styrningsmässigt och strukturellt? Det är några frågor som vi vill belysa under årets första innovationsfrukost. Seminariet inleds med frukost och möjlighet till nätverkande. Därefter följer en föreläsning om ca 45 minuter följt av gemensam diskussion och reflektion. Det kommer att finnas möjlighet att ställa frågor till föreläsaren och vi välkomnar ett aktivt deltagande. 

Om föreläsaren: Ann Hellenius är nyligen tillträdd CIO/it-chef på Bankgirot, och var dessförinnan CIO på Stockholms stad. Under större delen av sin karriär har Ann arbetat med innovation och utveckling, särskilt i gränslandet till digitalisering och digitala verktyg. Många politiskt styrda verksamheter är i hög grad inlåsta i strukturer och styrningsmekanismer som gör att de kan upplevas och bitvis även vara tröga och svårrörliga, likt elefanter. Ann kommer att dela med sig av sina erfarenheter av att leda och driva innovation och utveckling i en stor, komplex och mångfacetterad politiskt styrd verksamhet.

förläsare13april150px

PRAKTISK INFORMATION

Målgrupp: Vi ser gärna att arbetstagar- och arbetsgivarrepresentanter deltar gemensamt på innovationsfrukosten. Detta för att inspiration och lärdomar från utbildningen ska kunna tas tillvara på bästa sätt i det lokala innovations- och utvecklingsarbetet på myndigheten.

Tid och plats: Fredag den 13 april, kl. 07.45 – 09.30 på Tändstickspalatset, Västra Trädgårdsgatan 15, Stockholm.
Frukost serveras från 07.45, seminariet börjar kl. 08.15.

Anmälan: Anmäl dig HÄR senast den 4 april. Notera att antalet platser är begränsad och att först till kvarn gäller. Partsrådet förbehåller sig rätten att vid stort intresse begränsa antalet deltagare per myndighet. Håll utkik på hemsidan för uppdaterad information.

Återbud: Partsrådet debiterar en avgift på 500 kronor vid avbokning senare än sju dagar före seminariet. För deltagare som uteblir utan att avboka debiteras en avgift om 1000 kronor. Det går bra att överlåta platsen till annan deltagare.

Om du har frågor om seminariet, kontakta projektledare Susanne Tillqvist, tfn 070-318 91 77,
e-post susanne.tillqvist@partsradet.se  eller Iréne Öst, tfn 070-558 28 37, e-post irene.ost@partsradet.se

Partsrådet bjuder på seminariet och på frukost men står inte för logi- och resekostnader.

Välkommen!