Innovationsfrukost – Att innovera som Nobelpristagare

2018-08-27 Partsrådet välkomnar dig som är arbetsgivarföreträdare och facklig företrädare på en statlig myndighet till en innovationsfrukost om samarbete och kreativitet i en digital tidsålder.

OM SEMINARIET

Nej, det var inte bättre förr. Om vi jämför världen idag med till exempel 1901 (då det första Nobelpriset delades ut) så är världen idag för de allra flesta mycket bättre, tack vare samhällsutvecklingen.Den snabba tekniska utvecklingen förändrar samhället i grunden och ställer också krav på fler kreativa människor. Vi behöver inte fler murar. Vi behöver fler broar. Vi behöver fler människor, inte färre, som vill och vågar vara med och skapa framtiden. Vi behöver fler kreativa människor. Frågan blir då; Kan alla människor vara kreativa? Entreprenören Tobias Degsell menar att det ligger i människans natur att vara kreativ, det finns i vårt DNA. Det betyder däremot inte att alla människor från början är kreativa. Att tänka, och framför allt att agera, nytt innebär alltid ett visst risktagande, vilket de flesta är ovilliga att utsätta sig för.

Tobias Degsell menar att det går att träna sig själv i att bli mer kreativ, bland annat genom att göra som nobelpristagare gör, som verkar i miljöer där broar byggs mellan olika discipliner, miljöer och strukturer.

Innovationsfrukosten handlar om samarbete och kreativitet i en digital tidsålder. Hur kan vi skapa större engagemang kring innovation? Hur får vi fler som både kan och vill delta i innovationsarbetet, och hur leder man ett sådant arbete på bästa sätt?

Seminariet inleds med frukost och möjlighet till nätverkande. Därefter följer en föreläsning om ca 45 minuter följt av gemensam diskussion och reflektion. Det kommer att finnas möjlighet att ställa frågor till föreläsaren och vi välkomnar ett aktivt deltagande.

Om föreläsaren: Tobias Degsell är expert på kreativitet och har tidigare arbetat bland annat som curator på Nobelmuseet i Stockholm. Han har länge varit intraprenör, och tagit ansvar för utveckling och förändring inom de organisationer där han har arbetat. År 2016 blev han istället entreprenör på heltid. I dag hjälper han företag och organisationer att tänka och agera nytt.

Varmt välkomna!

PRAKTISK INFORMATION

Målgrupp: Vi ser gärna att arbetstagar- och arbetsgivarrepresentanter deltar gemensamt på innovationsfrukosten. Detta för att inspiration och lärdomar från dagen ska kunna tas tillvara på bästa sätt i det lokala innovations- och utvecklingsarbetet på myndigheten.

Tid och plats: Fredagen den 7 december, kl. 07.45 – 09.30 på Tändstickspalatset, Västra Trädgårdsgatan 15, Stockholm. Frukost serveras från 07.45. Seminariet börjar kl. 08.15.  Mer information ges i samband med anmälan.

Anmälan: Anmäl dig HÄR senast den 30 november. Notera att antalet platser är begränsade och att först till kvarn gäller. Partsrådet förbehåller sig rätten att vid stort intresse begränsa antalet deltagare per myndighet. Håll utkik på hemsidan för uppdaterad information.

Återbud: Partsrådet debiterar en avgift på 500 kronor vid avbokning senare än sju dagar före seminariet. För deltagare som uteblir utan att avboka debiteras en avgift om 1 000 kronor. Det går bra att överlåta platsen till annan deltagare.

Om du har frågor om seminariet, kontakta projektledare Susanne Tillqvist, tfn: 070 318 9177, e-post susanne.tillqvist@partsradet.seeller Iréne Öst, tfn: 070 558 2837, e-post irene.ost@partsradet.se

Partsrådet bjuder på seminariet och på frukosten men står inte för logi- och resekostnader.

När du anmäler dig till en Partsrådsaktivitet samtycker du till att dina personuppgifter i anmälan kommer att användas för att administrera din anmälan och följa upp vad du tycker om aktiviteten efteråt. Partsrådet kan komma att skicka information t.ex. om liknande aktiviteter, till din mejladress. Partsrådet behåller uppgifterna som längst två kalenderår efter att du lämnat dem. Sedan tas de bort. Som deltagare kommer du att bli medlem i Partsrådets lösenordskyddade intranät och där få tillgång till framför allt deltagarlistor, presentationer och annat material från aktiviteten du deltagit i. Där är namn och mejladress samt uppgifter som du själv lägger till, tillgängliga för alla som har tillgång till intranätet. Du har tillgång till materialet i två kalenderår efter året du deltog. Du kan avsluta ditt medlemskap i intranätet tidigare genom att meddela Partsrådet på info@partsradet.se. Läs Partsrådets integritetspolicy HÄR.