Så skapar man friska arbetsplatser

Partsrådet välkomnar dig som är arbetsgivarföreträdare eller facklig företrädare på en statlig myndighet till ett seminarium om hur man skapar friska organisationer samt om arbetstider, sömn och hälsa.

Om seminariet

Seminariet består av två block:

  1. Från risk till frisk – Så skapar man en frisk organisation.
    Eva Vingård, läkare, professor emerita vid Uppsala universitetFöreläsningen handlar om vilka faktorer som gör att vissa arbetsplatser har friskare personal än andra och om hur man skapar en frisk arbetsplats så kallade ”friskfaktorer”. Frågan om hur framtidens arbetsmiljö bör utformas för att möjliggöra ett längre arbetsliv är en av vår tids stora utmaningar. Kraven som ställs på arbetsmiljön ökar i takt med att arbetskraften blir äldre.
  2. Arbetstider, sömn och hälsa
    Torbjörn Åkerstedt, professor vid Karolinska institutet och chef för Stockholm Stress Center.Torbjörn Åkerstedt har i sin forskning fokuserat på stress, sömn och återhämtning. Han ger råd om hur man kan få bättre sömn genom att ändra på ett antal negativa livsstilsfaktorer och pratar även om vilken betydelse olika arbetstider har för hälsan. Föreläsningen hölls tidigare hösten 2015 och går nu i repris på grund av stort intresse.

Målgrupp
Vi vänder oss till arbetsgivarföreträdare, till exempel HR-chefer och säkerhetschefer, och fackliga företrädare/skyddsombud.

Tid 
När: Måndag 24 oktober kl 09.30-15.00. Kaffe och smörgås från 09.30. Seminariet börjar 10.00.

Om du har frågor om seminariet, kontakta projektledare Annika Nilsson, tfn 073-415 96 67, e-post annika.nilsson@partsradet.se eller Iréne Öst, tfn: 08-402 28 30, e-post irene.ost@partsradet.se
Välkommen!

Annika Nilsson, projektledare för Arbetsmiljö ur ett partsperspektiv.