Lyssna på artiklar genom att klicka på Läs mer och därefter på högtalarsymbolen.

Innovation och utveckling ur ett partsperspektiv

Arbetsområdet stödjer lokala parter i sitt innovationsarbete och ökar kunskapen om vad det innebär att vara en innovativ och utvecklande verksamhet, inom ramen för myndighetens uppdrag. Fokus ligger på nyskapande utöver det traditionella vardagliga verksamhetsutvecklandet.

Arbetsområdet initierar under våren ett antal innovationsfrukostar som avser att belysa begreppet innovation, ett begrepp som fortsätter att ta en alltmer utökad plats i diskussionen om verksamheters utveckling i framtiden. Under dessa fredagsfrukostar kommer spännande och innovativa föreläsare att belysa olika frågor kopplat till innovation och utveckling. Notera därför redan nu följande datum i din kalender!

  • Tema: Att innovera en elefant 13/4 – Ann Hellenius – CIO på Bankgirot och tidigare CIO/it-chef på Stockholms Stad.  Anmäl dig HÄR senast den 4 april.
  • Tema: Att innovera mellan strukturer. 18/5 – Sebastiaan Meijer – Professor i logistik och information vid KTH.
  • Tema: Att innovera med hjärtat. 15/6 – Farida Razulzada – Doktor i psykologi, forskare och universitetslektor vid Lunds Universitet.
  • Tema: Att innovera i kaos. 21/9 – Lisa Lindström, VD Doberman.

Några av de frågor som föreläsarna kommer att belysa är; vad innebär det att vara en innovativ eller utvecklande verksamhet inom ramen för det uppdrag som varje statlig myndighet har? Vilka goda (och mindre goda?) erfarenheter har lokala parter av arbete med innovation och utveckling, liksom dess förutsättningar? Vilka metoder, arbetssätt och strukturer skapar en innovations- och/eller utvecklingsorienterad miljö?

Inbjudan till vår första innovationsfrukost kommer inom kort att publiceras och vi rekommenderar er varmt att hålla utkik på hemsidan och i er inbox. Antal deltagare kommer att vara begränsat och först till kvarn gäller. Vi ser fram emot ett innovativt och utvecklande år.

 Publicerad: 2018-02-14

Partsrådet stöder partsgemensamt förändrings- och förnyelsearbete på statliga arbetsplatser.