Lyssna på artiklar genom att klicka på Läs mer och därefter på högtalarsymbolen.

Artiklar

Digitaliseringens effekter

2018-03-12 Claudia Olsson är en av Sveriges mest tongivande röster kring digitalisering och utsedd till ung global ledare av World Economic Forum. Hon inledde Partsrådets inspirationsdag om innovation med en tankeväckande föreläsning.

Läs mer och se film.

Sociala robotar

2018-02-19 Peter Säll berättade om Arbetsförmedlingens digitala innovationscenter och den praktiserande roboten Robin, på Partsrådets inspirationsdag om innovationer.

Läs mer och se film.

Innovationsledning

2018-02-09 Susanne Nilsson, forskare på KTH, lyfte fram ledarskapets betydelse för innovationer på ett seminarium som Partsrådet anordnade för partsföreträdare.

Läs mer och se film.

Nyttiga innovationer

2018-01-29 Ivar Björkman, verksamhetsansvarig på Openlab, berättade om hur man kan arbeta med metoden Design Thinking för att utveckla samhällsnyttiga innovationer, på ett seminarium som Partsrådet anordnade för partsföreträdare. Design Thinking bygger på att våga vara kreativ, utgå ifrån empati och förståelse för användaren samt att arbeta tvärdisciplinärt och gemensamt.

Läs mer och se film.

Förändring och utveckling - ett konstant tillstånd

2017-02-08 Arbetsområdet Innovation och utveckling är nytt för  2017, men är sprunget ur det tidigare arbetsområdet Förändring och utveckling – ett konstant tillstånd. Det tidigare arbetsområdet har bland annat drivit ett partsgemensamt utvecklingsprogram samt en serie öppna seminarier. Filmer och artiklar från det tidigare arbetsområdet finns under fliken Tidigare arbetsområden.