Evenemang

Fokusera på det friska

Hållbart arbetsliv

Webbinarium

De förändringar av arbetsförhållanden som den pågående pandemin medfört gör att även arbetsmiljöarbetet påverkas. Men vad skulle hända om vi istället för att fokusera på gamla och nya risker sätter friskfaktorerna i centrum? Den 3 mars kan du ta del av en perspektivändrande föreläsning av Eva Vingård, professor emerita i arbets- och miljömedicin.

I kölvattnet av pandemin spås allt fler drabbas av psykisk och fysisk ohälsa. För att förebygga detta tittar vi på hur organisationer kan bli bättre på att fokusera på det som fungerar och är friskt, snarare än att vänta till det krävs åtgärder mot sjukdom.

Enligt Eva Vingård, professor emerita i arbets- och miljömedicin, kan tillit, arbetsglädje och god, hållbar produktion av service från statliga organisationer öka genom stöttande och främjande av friskfaktorerna. Några av de faktorer som berörs under denna föreläsning är delaktighet och påverkansmöjligheter, kommunikation och återkoppling samt kompetensutveckling genom hela karriären.

Efter föreläsningen får du möjlighet att ställa frågor till Hållbart arbetslivs programchef Emilia Liljefrost kring det stöd som programmet erbjuder statliga organisationer.

Här ser du det inspelade webbinariet. Klicka på CC för textning av hela sändningen.

 

Var?

Digital medverkan.
Länk till webbinariet skickas ut i bekräftelsen efter anmälan.

När?

3 mars kl. 12.00–12.45.
Det kommer även att finnas möjlighet att titta på webbinariet efteråt.

Vem?

Vi uppmuntrar partsgemensamt deltagande även på våra webbinarier, men det är inget krav.