Evenemang

Återhämtning, hantera stress och balans i arbetslivet

Hållbart arbetsliv

Webbinarium

Får vi acceptera att livspusslet inte går att lösa fullt ut? Det är en fråga som vi försöker svara på under ett samtal med forskaren Cecilia Nahnfeldt. Hon betonar att det inte bara innebär utmaningar, utan även möjligheter.

Får vi acceptera att livspusslet inte går att lösa fullt ut? Det är en fråga som vi försöker svara på under samtalet, tillsammans med forskaren Cecilia Nahnfeldt. Hon betonar att det inte bara innebär utmaningar, utan även möjligheter.

Cecilia Nahnfeldt är docent och senior forskare med inriktning på arbetsliv och jämställdhet. Hon har forskat kring livspusselfrågor i drygt tio år, med en ansats i etik och livsåskådning.

Under samtalet tar vi upp
• hur vi önskar att arbetslivet fungerade ihop med livspusslet,
• hur våra föreställningar om våra professioner påverkar möjligheterna till återhämtning, balans och flexibilitet i arbetslivet, och
• hur vi kan planera för luft i systemet som kan skapa tillfälle till reflektion i vardagen.

Medverkar gör även Caroline Lornudd, legitimerad psykolog och PhD i Medical Management från Karolinska Institutet, som både har arbetat praktiskt med samt forskat på ett hållbart arbetsliv.

Vi berättar även om hur Partsrådets tjänster kan stötta i detta, exempelvis med workshopen fånga tidiga tecken och den digitala kursen som ger verktyg som ökar återhämtningsförmågan och förbättra den generella psykiska hälsan.

 

Se webbinariet i efterhand:

Var?

Digital medverkan. Länk skickas ut vid anmälan.

När?

Den 6 december klockan 11.00-11.45

Vem?

Öppet webbinar.

Arbetsgivarföreträdare som chefer och HR-ansvariga, fackliga företrädare och skyddsombud inom det statliga avtalsområdet. Vi uppmuntrar partsgemensamt deltagande även på våra webbinarier och workshoppar, men det är inget krav.