Evenemang

Onboarding: Strategier för att förebygga negativa konsekvenser av stress som ny i arbetslivet

Arbetsmiljö

Webbinarium

Den första tiden på en ny arbetsplats är en period av intensivt lärande. Det kan också vara en tid förknippad med stress. Ofta är det en typ av stress som kan ge energi och främja lärande, men det finns en risk att den leder till brist på återhämtning och sämre inlärning.

Många arbetsgivare har uppmärksammat fenomenet och använder därför olika introduktionsinsatser för att minska stressen, maximera lärandet och hjälpa de nya att integreras. Petter Gustavsson är professor i psykologi vid Karolinska Institutet och arbetar med studier i vilka utmaningar personer har som är nya i arbetslivet och hur de kan få en så bra start som möjligt. Forskningsprojektet om onboarding följer även seniora medarbetare och chefer som tar emot de nya på arbetsplatsen.

Partsrådet bjuder in till ett webbinarium där Petter Gustavsson, med utgångspunkt i sina litteratur-, intervju- och fältstudier, analyserar onboarding-program utifrån hur proaktivitet, stress och återhämtning hanteras.

Det finns möjlighet att chatta med föreläsaren under webbinariet.

Morgonstudion Arbetsmiljö – för dig som vill samtala vidare efter webbinariet.

Välkommen till morgonstudion! Ett forum för dig som fortsatt har funderingar och reflektion från webbinariet och vill samtala med andra om hur man skapar en god arbetsmiljö för alla. Morgonstudion öppnar 24 november kl. 8.15-9.00. Digital länk skickas efter ovanstående webbinarium är genomfört.

Se webbinariet i efterhand:

Var?

Digital medverkan. Länk skickas ut i bekräftelse efter anmälan.

När?

19 november, 13.00–13.45

Vem?

Arbetsgivarföreträdare, chefer och HR-ansvariga, fackliga företrädare, skyddsombud. Vi uppmuntrar partsgemensamt deltagande, men det är inget krav.