Evenemang

Psykologisk trygghet i hållbara digitala miljöer

Hållbart arbetsliv

Webbinarium

I grupper med hög psykologisk trygghet vågar gruppens medlemmar uttrycka sina åsikter utan rädsla för att bli avfärdade. Psykologisk trygghet kan främjas genom frekventa, spontana interaktioner och informella samtal, vilket kan vara en utmaning när samarbeten sker digitalt.

Partsrådet bjuder in till ett webbinarium där frågan om hur psykologisk trygghet kan skapas i digitala miljöer behandlas, ett fenomen som främst har studerats i grupper som arbetar på samma fysiska arbetsplats.

Caroline Lornudd, medicine doktor och leg. psykolog och Philip Runsten, forskare och ekonomie doktor på Stockholm School of Economics Institute for Research diskuterar kopplingen mellan psykologisk trygghet och ett hållbart arbetsliv genom gruppers prestation, kollektiv förmåga och förebyggande av stress och ohälsa.

Philip Runsten är delaktig i Partsrådets tjänst Kollektiv förmåga och Caroline Lornudd är delaktig i tjänsten Fånga tidiga tecken.

Under webbinariet behandlas även vilket stöd som Hållbart arbetsliv kan erbjuda och det kommer finnas möjlighet att ställa frågor till forskarna.

Har du några frågor om anmälan, kontakta: halina.sandler@blick.se

Läs artikeln om webbinariet eller se filmen:

 

Var?

Digital medverkan, länk skickas ut vid anmälan.

När?

10 mars, 12.00-13.00.

Vem?

Webbinariet riktar sig till arbetsgivarföreträdare, fackliga företrädare och skyddsombud inom det statliga avtalsområdet. Vi uppmuntrar partsgemensamt deltagande, men det är inget krav.