Processtöd för nystart eller omstart av samverkan

Introduktion till processtödet

När ni ska börja samverka eller utveckla er samverkan dyker det ofta upp flera frågeställningar. Om frågorna hopar sig kan ni behöva stöd för att ta er vidare. Då kan ni använda er av Processtöd för nystart eller omstart av samverkan.    

Processödet ger er möjlighet att på ett strukturerat sätt processa de frågor och utmaningar ni har lokalt kring att teckna ett lokalt samverkansavtal eller utveckla samverkansarbetet.

Arbeta gärna med en fråga i taget så får ni ut mesta möjliga av processtödet.

 

Vi rekommenderar att ni som lokala parter tillsammans också tar del av introduktionsfilmen till samverkan: ”Ramavtal om samverkan för framtiden”, där de centrala parterna beskriver intentionerna kring varför de tecknat det centrala samverkansavtalet. Den ger en bra gemensam utgångspunkt.

I nästa avsnitt "Processtödet steg för steg" finns flera övningar i PDF-format. De finns både inlänkade i texten och även samlade längst ned på sidan.

Efter att ha sett introduktionen är du nu redo att ta klivet in i själva processtödet. I nästa kapitel  får du en noggrann genomgång av processtödets olika delar samt tips på vägen.