Evenemang

Hur kan lokala parter kvalitetssäkra arbetet med den lokala lönebildningen

Lönebildning

Seminarium

Välkomna till ett seminarium om hur ni som lokala parter kan kvalitetssäkra och utveckla tillämpningen av RALS. Avsikten är att företrädare för både arbetsgivaren och lokala företrädare för OFR/S,P,O deltar från respektive myndighet.

Om seminariet

Seminariet genomförs i form av ett tvådagarsinternat. Seminariet omfattar de olika momenten i den lokala löneprocessen med fördjupningar om lokal lönebildning, lönebild och förändring av lönebild samt den återkommande dialogen. Innehållet utgår från en tillämpning av RALS som sker på enbart en nivå inom myndigheten.

Dagarna leds av representanter för centrala parter som ger konkreta råd utifrån både avtalet och de partsgemensamma kommentarerna. Under seminariet ges också tillfälle till erfarenhetsutbyte mellan deltagande verksamheter och tillfälle till samtal mellan lokala parter om utveckling av lönebildningsarbetet i den egna verksamheten.

Om du har frågor om seminariet, kontakta: Anders Stålsby, Arbetsgivarverket, tfn: 08 700 14 16, e post: anders.stalsby@arbetsgivarverket.se eller Marie-Therese Gyllhede, OFR/S,P,O, tfn: 08 790 51 56, e-post: marie-therese.gyllhede@st.org

Om du har frågor om din anmälan, kontakta Halina Sandler, tfn: 08- 556 029 03 eller Iréne Öst, tfn 070 558 28 37, e-post irene.ost@partsradet.se

Var?

Scandic Foresta, Herserudsvägen 22, Lidingö

När?

Måndagen den 3 februari kl 10.00 – tisdagen 4 februari 2020 kl. 16.00

Vem?

Både företrädare för arbetsgivaren och lokala företrädare för OFR/S,P,O deltar från respektive myndighet, i normalfallet max fyra deltagare från respektive myndighet.