Partsrådet erbjuder stöd till representanter för arbetsgivare och fack i statliga verksamheter. Här kan du fördjupa dig i våra tjänster och digitala verktyg, liksom hämta inspiration och användbara material. Missa inte heller att lyssna på Partsrådspodden som bjuder på insikter, inspiration och tankar om utvecklingen av statliga arbetsplatser. Välkommen.
Alla Partsrådets tjänster är kostnadsfria. För att ta del av en tjänst behövs ett partsgemensamt avrop, vilket innebär att representanter från både arbetsgivare och fack står bakom avropet.
För att stödja i arbetet med att utveckla statliga arbetsplatser har Partsrådet tagit fram flera verktyg och arbetsmaterial. Här hittar du utbildningar och material inom arbetsmiljö, stöd vid hot på jobbet och metodstöd för samverkan samt lönebildning.
I Partsrådspodden belyser vi utvecklingen på statliga arbetsplatser utifrån aktualiteter i omvärlden. Missa inte chansen att lyssna på forskare, sakkunniga, centrala och lokala parter som får prata till punkt om bland annat statlig innovationsförmåga och hållbarhet i arbetslivet.
Här hittar du inspiration från Partsrådets olika arbetsområden. Ta del av filmer, webbinarier, poddar och mycket mer.
Forskare beräknar att uppemot 800 personer dör i förtid varje år på grund av arbetsrelaterad stress, trots att en ohälsosam arbetsbelastning går att förebygga genom systematiskt...
ArbetsmiljöAtt medvetet söka sig till och interagera med personer eller grupper som har andra bakgrunder, åsikter och erfarenheter kan leda till bättre beslutsunderlag, färre silos och öka...
Hållbart arbetsliv- När jag ser tillbaka på de förändringar jag har fått uppleva och arbeta med under åren, känner jag både stolthet och frustration. Stolthet över de framsteg vi gjort, men frust...
ArbetsmiljöPartsrådet tillhandahåller medel för att anlita arbetstagarkonsulter enligt det statliga avtalet Samverkan för framtiden. Enligt avtalet har lokala arbetstagarorganisationer rätt att anlita en arbetstagarkonsult inför förändringar som har väsentlig betydelse för myndighetens ekonomi och de anställdas sysselsättning.