Evenemang

Partsrådet i Almedalen: Hur skapar vi framgång i arbetsmiljöarbetet i statlig sektor?

Arbetsmiljö

Seminarium

Utökade och förändrade uppdrag, en komplex omvärld och ökat antal sjukskrivningar kan påverka den organisatoriska och sociala arbetsmiljön i statlig sektor. Hur kan företrädare för arbetsgivare och fack tillsammans verka för ett kontinuerligt arbetsmiljöarbete som möter ständiga förändringsbehov?

Ska du till Almedalsveckan? Då vill vi på Partsrådet gärna träffa dig. Tillsammans med Afa försäkring bjuder vi in till ett angeläget samtal om arbetsmiljön i staten.

Utökade och förändrade uppdrag, en komplex omvärld och ökat antal sjukskrivningar kan påverka den organisatoriska och sociala arbetsmiljön i statlig sektor. Hur skapar vi framgång i arbetsmiljöarbetet?

Fredagen den 30 juni kl. 09.30 – 10.30 är du varmt välkommen till Klosterbrunnsgatan 3 mitt i Visby. Seminariet spelas också in och publiceras senare här på partsradet.se

Några frågor som vi ska beröra tillsammans med företrädare för både centrala och lokala parter är:

  • Hur kan företrädare för arbetsgivare och fack samt skyddsorganisation tillsammans verka för ett kontinuerligt arbetsmiljöarbete som möter ständiga förändringsbehov?
  • Påverkar förändringar i omvärlden den organisatoriska och sociala arbetsmiljön?
  • Hur säkerställer vi hänsyn till organisatorisk och social arbetsmiljö vid planering av förändringar? Hur kan en myndighet hantera det? Och hur kan arbetsmiljöarbetet utvecklas och underlättas?

Medverkar gör bland andra:

Tarja Nevala, arbetsmiljöexpert, Arbetsgivarverket

Anders Lindström, Saco-S

Susanna Stymne Airey, chef Förebygga, Afa Försäkring

Catrine Åkerblom, Universitets- och högskolerådet

Anders Ljungberg, Universitets- och högskolerådet

Ulrica Engström Nilsson, kanslichef, Partsrådet

Var du inte på plats i Visby? Se filmen här:

 

 

 

Var?

Klosterbrunnsgatan 3, Visby. Seminariet kommer att spelas in och läggas ut på partsradet.se senare.

När?

30 juni kl. 09.30-10.30. 

Vem?

Seminariet är öppet för alla som kan delta i Visby. Förhandsanmälan behövs inte. Den inspelade filmen publiceras senare på partsradet.se. Precis som vid alla Partsrådets evenemang riktar vi oss främst till arbetsgivarföreträdare, chefer och HR-ansvariga, fackliga företrädare, skyddsombud inom det statliga avtalsområdet. Vi uppmuntrar partsgemensamt deltagande, men det är inget krav.