Evenemang

Ursäkta röran: en upplevelse för att prata om förändring

Hållbart arbetsliv

Seminarium

Välkommen till ett öppet seminarium där vi introducerar programmet Hållbart arbetslivs tjänst Ursäkta röran!

Tjänsten Ursäkta röran är en tankeväckande mobil utställning. Den kan placeras direkt hos myndighet, men vi har också planerade stopp på en turné runt i landet. I den interaktiva utställningsmiljön leder Hållbart arbetslivs team workshops som kan stötta er i er förändringsresa. Workshopen ger deltagarna perspektiv, reflektion, inspiration och konkreta verktyg för att hantera den förändring som ständigt pågår i arbetslivet och, om så önskas, den förändring ni själva står inför. Utställningskonceptet ger er möjlighet att arbeta med komplexa frågeställningar på en konkret nivå.

Partsrådet erbjuder er ett forum för att diskutera viktiga frågor om hållbart arbetsliv, arbetslivets föränderlighet och vad detta innebär för friska och engagerade arbetsplatser genom inspiration och synliggörande av möjliga verktyg som kan användas i processen. Är du intresserad av att veta mer om tjänsten och hur du gör för att ta del av den?

Den 19 mars bjuder Hållbart arbetsliv in till informationsträff om tjänsten där du får en introduktion till programmet för Hållbart arbetsliv, tjänstens syfte och innehåll samt har möjlighet att ställa frågor.

Idag erbjuder Partsrådet sju tjänster inom programmet Hållbart arbetsliv. De är finansierade av Partsrådet, avropas partsgemensamt och är kostnadsfria att delta i. Du kan läsa mer om dem här, men ta chansen att träffa oss i mars.

Vill du veta mer? Hör av dig till oss på hallbartarbetsliv@partsradet.se.

Var?

Institutet för språk och folkminnen, von Kraemers allé 19, Uppsala.

När?

19 mars. När du anmäler dig bokar du in vilken tid du vill komma och träffa oss.

Vem?

Vi vänder oss i första hand till arbetsgivarföreträdare, som exempelvis chefer och HR, och fackliga företrädare, som förtroendevalda. Vi ser gärna att arbetstagar- och arbetsgivarrepresentanter deltar gemensamt, men det är inte ett krav. Detta för att inspiration och lärdomar från dagen ska kunna tas tillvara på bästa sätt i det lokala arbetet för hållbart arbetsliv på myndigheten.