Hållbart arbetsliv

Webbinarium: Bättre tillsammans

Person iförd glasögon, ljusblå skjorta och mörkblå kavaja.

onsdag 5 maj 2021

Alla organisationer arbetar med delar av det vi kallar för kollektiv förmåga, men sällan på ett systematiskt sätt. Här finns en outnyttjad potential, eftersom forskningen visar att både effektivitet och medarbetarnas välmående ökar när samarbetsförmågan förbättras. Olika organisationer har olika förutsättningar och behov, därför behövs organisationsspecifika strategier för den kollektiva förmågan. Den 5 maj får du lära dig mer om vad som ingår i en sådan strategi.

Alla organisationer myllrar av liv – något som inte alls syns när vi till exempel tittar på ett organisationsschema. I praktiken består organisationer av en mängd mikrosystem, det vill säga serier av interaktioner mellan individer som integrerar kunskap i lösningen av en viss organisatorisk uppgift. Och det är i dessa system som nycklarna till ökad kollektiv förmåga finns. 

Under detta webbinarium möter du Gunnar Westling, ek dr från Handelshögskolan, rådgivare i företaget Fram och en av de som utvecklat tjänsten Kollektiv förmåga i samarbete med Partsrådet. Han berättar om hur samarbetskvaliteten i en organisations mikrosystem kan öka och vilka strategier som krävs för att ta den kollektiva förmågan till nästa nivå. 

Dessutom medverkar Anna Ekholm, chef för stöd, utveckling och kommunikation samt administrativ chef på Fastighetsmäklarinspektionen som är i slutskedet av en pilot med det digitala verktyget CIBoost. Verktyget ingår i Partsrådets nya tjänst Kollektiv förmåga och syftar just till att främja den kollektiva förmågan. Samtalet leds av Emilia Liljefrost, programchef för Partsrådets program för hållbart arbetsliv.

Här ser du det inspelade webbinariet. Klicka på CC för textning. 

Relaterat innehåll