Evenemang

En hälsofrämjande arbetslivsresa, från att vi börjar arbeta till att vi går i pension. Hur tar vi oss dit?

Hållbart arbetsliv

Webbinarium

Det blir alltmer centralt att skapa en hälsofrämjande arbetslivsresa som sträcker sig från att vi börjar arbeta till att vi går i pension. För att lyckas med det behöver vi göra både tidiga insatser för att skapa goda förutsättningar och insatser över tid för att möta konstanta förändringar.

Se webbinariet här:

En del av insatserna kan vara flexibelt arbete, anpassade uppgifter och utveckling på jobbet. Det behövs såklart ett organisatoriskt perspektiv för att kunna få alla att kunna och vilja arbeta kvar i organisationen.

Den 29 augusti kl. 10.00 möter vi Magnus Åkerström Docent i arbets- och miljömedicin vid Göteborgs Universitet och utvecklingsledare på Västra Götalandsregionen för ett samtal som fokuserar på frågorna:

  • Vad är en hälsofrämjande arbetslivsresa?
  • Hur kan vi (som individ och grupp) börja prata om hälsofrämjande kultur i arbetet och hur kan detta gynna verksamheten?
  • Vad behöver organisationen stötta med för att det ska bli hållbart?

Under webbinariet tar vi naturligtvis också upp tjänsten: Arbetslivsresan – för ett längre arbetsliv som stöttar lokala parter i att lyfta frågor om ett längre arbetsliv.

 

Att säkerställa en god arbetsmiljö

Magnus Åkerströms forskning handlar om hur man utvärderar arbetsförhållanden och effekter av insatser inom arbetsmiljön och hur man utifrån dessa kunskaper kan säkerställa en god arbetsmiljö.
Han har även arbetat strategiskt med att utveckla systematiska arbetssätt för att säkerställa en hållbar arbetsmiljö genom att till exempel påverka hur arbetet organiseras.

Om tjänsten Arbetslivsresan

Den digitala tjänsten erbjuder forskningsbaserad kunskap, arbetsmetodik, inspirationsmaterial och samtalsunderlag. Dessa blir stöd i dialogen om vilka förutsättningar som finns och som kan skapas för ett längre arbetsliv för alla medarbetare utifrån ett organisationsperspektiv.

 

Var?

Digital medverkan. Länk skickas ut vid anmälan.

När?

29 augusti 2023 kl. 10.00 – 10.45

Vem?

Arbetsgivarföreträdare, som chefer och HR-ansvariga, samt fackliga företrädare och skyddsombud inom det statliga avtalsområdet.

Vi ser gärna att arbetstagar- och arbetsgivarrepresentanter deltar gemensamt så att inspiration och lärdomar kan tas tillvara på bästa sätt i det lokala arbetet för ett hållbart arbetsliv, men det är inte ett krav.