Evenemang

Organisatorisk och social arbetsmiljö – En utbildningsdag om konflikthantering

Arbetsmiljö

Seminarium

Partsrådet välkomnar dig som är arbetsmiljöansvarig eller skyddsombud till en utbildningsdag om konflikthantering.

Hur förhindrar man att konflikter uppstår? Och hur agerar man om en konflikt väl uppstår? Hur får man ett ordentligt avslut på en konflikt?

Utbildningen utgår från en närmare granskning av vad konflikter är och vilka reaktioner och drivkrafter som uppstår i konfliktsituationer. Arbetsplatskonflikter har oftast rötter på tre olika nivåer: hos individer, i relationer och i system/organisationer.

Under utbildningsdagen får deltagarna:

  • ta del av den så kallade ABC-modellen, för att sortera konflikter i olika beståndsdelar.
  • en översikt över redskap för att förstå vad konflikter handlar om – och för att kunna hantera och förebygga dem arbeta med ett konkret konfliktfall.
  • en översikt över de olika redskap och strategier som finns för hantering av konflikter på hemmaplan.Korta föreläsningar varvas med gruppövningar och diskussioner.

Om föreläsaren: Thomas Jordan är docent, forskare och lektor vid Institutionen för sociologi och arbetsvetenskap, Göteborgs universitet. Thomas Jordan har forskat och undervisat om konflikthantering, kommunikation, samarbetskulturer och vuxenutveckling sedan 1990-talet.

Var?

Tändstickspalatset, Västra Trädgårdsgatan 15, Stockholm.

När?

3 april 2019. Kl. 10.00-16.30. Kaffe och smörgås serveras från kl. 09.30.

Vem?

Vi ser helst att arbetsmiljöansvariga och skyddsombud deltar gemensamt på utbildningen. Detta för att lärdomar och inspiration från utbildningen ska kunna tas tillvara på bästa sätt i det dagliga arbetsmiljöarbetet på myndigheten.