Evenemang

Pilot i Stockholm av Hållbarhetens konst: Vår tid

Hållbart arbetsliv

Pilot

Kan utrymme för reflektion förändra något i ditt eget dagliga arbete, i din arbetsgrupp eller i hela organisationen? Med tjänsten Vår tid får grupper som arbetar tillsammans chansen att stanna upp och titta tillbaka på det redan genomförda. För att få syn på det som inte är synligt i vardagen tar vi konsten till hjälp. För grupper som deltar är det dessutom en efterlängtad möjlighet att träffas fysiskt och göra något tillsammans som dessutom bidrar till ett hållbart arbetsliv.

Hållbarhetens konst: Vår tid

Vår tid – en av tre tjänster inom ramen för Hållbarhetens konst – skapar möjlighet att tala om tid på andra sätt än som något det råder brist på, något som sätter press på oss. Genom att ta del av tjänsten får ni utrymme att tala och tänka om tid, liksom att reflektera över hur tid hänger ihop med hållbarhet. Tjänsten syftar till att se sina egna insatser samt olika typer av projekt och förändringsarbeten ur ett nytt och större perspektiv.

Utgångspunkten för Vår tid är konst, och under rådande pandemi är det den offentliga konsten som finns i stadsrummet. Utifrån utvalda verk resonerar ni i gruppen kring en rad frågeställningar av öppen karaktär som inte kräver förkunskaper. Snarare bjuder de in till fantasi och spekulation.

Tjänsten levereras av Annika Wik, erfaren pedagog och doktor i filmvetenskap, som arbetar med forskning och kunskapsutveckling inom film och samtidskonst.

Vår tid som start på hösten

Den 8 och 9 september har grupper som arbetar på statliga organisationer i Stockholm med omnejd möjlighet att delta i en pilot av denna utomhusversion av Vår tid. Vi tar emot grupper om maximalt sex personer vid två tillfällen per dag. Först till kvarn gäller. 

  • Utomhus p g a smittrisken.
  • Deltagare bör hålla distans och använda munskydd.
  • Deltagare ansvarar för att ta sig till mötesplatsen på ett smittsäkert sätt.
  • Deltagare med symtom på sjukdom bör stanna hemma.
  • Kläder efter väder och oömma skor. 

Var?

Vi erbjuder tre alternativ i Stockholm. I anmälan anger du ert önskemål. Överenskommelse om exakt mötesplats görs per grupp.

1. Norra Djurgårdsstaden med samtida, lekfull konst och vackert promenadstråk.
2. Nybrokajen med klassiska statyer i centralt läge.
3. KTH med nationalromantik som varvas med samtida konst.

När?

9 sept kl 14.30–16.00

Vem?

Grupper om maximalt sex personer som i sin vardag arbetar tillsammans. Vi uppmuntrar partsgemensamt deltagande, men det är inget krav.