Evenemang

Studiebesök vid Kungliga Operan – Innovation genom kommunikation

Seminarium

Partsrådet välkomnar dig som är arbetsgivarföreträdare och facklig företrädare inom det statliga avtalsområdet till ett studiebesök vid Kungliga Operan i Stockholm.

Om studiebesöket

Kungliga Operan är Sveriges nationalscen för opera och balett/modern dans med anor ända sedan 1773. Som verksamhet är Kungliga operan ett statligt ägt bolag. Den 12 november bjuder Partsrådet in till studiebesök vid Kungliga Operan på temat ”Innovation genom kommunikation”.

Att kommunikation är viktigt är något vi alla är överens om. Kommunikation blir ännu viktigare när en verksamhet fokuserar på att innovera och utveckla sin verksamhet. Under studiebesöket kommer vi att få höra på två perspektiv om hur kommunikation används för att leda och driva arbete med innovation och utveckling.

Det ena perspektivet är från Kungliga Operan. Kungliga Operans kommunikationschef, Catarina Falkenhav, kommer att beskriva hur de har arbetat med kommunikation för att förflytta verksamheten med sitt särskilda uppdrag att driva utvecklingen av publikupplevelsen framåt. Vi kommer att få lyssna till Anna Karinsdotter, konstnärlig chef Unga på Operan, berätta om Kungliga Operans fokuserade insatser för att nå ut till en yngre publik.

Det andra perspektivet kommer att ges av Christina Nordin, generaldirektör vid Jordbruksverket. Christina vann i mars i år utmärkelsen ”Årets kommunikativa ledare”, en utmärkelse som ges av Sveriges Kommunikatörer. Så här lät juryns motivering;”Christina lever efter ledorden öppenhet, delaktighet och transparens och har på det sättet lyckats få medarbetare, samarbetspartners och kunder att känna sig sedda och delaktiga. Hennes kommunikativa ledarskap gör att anställda delar idéer och framför sina åsikter.”

Vi kommer under dagen att sitta i Guldfoajén. Rummet är återställt i exakt det skick det hade vid invigningen av det nya operahuset 1898. Vi kommer att omges av guldstuckatur på väggar och i taket, kristallkronor, stora speglar och med gardiner och möbelklädslar i florentinsk guldbrokad. Ett studiebesök med guldkant, med andra ord. Förmiddagen avslutas med en mingel-lunch som ger möjlighet till erfarenhetsutbyte och nätverkande.

Det kommer att finnas möjlighet att ställa frågor under dagen. Presentationer som visas på skärm kommer efter innovationsdagen att skickas ut till samtliga deltagare. Vi välkomnar ett aktivt deltagande. Varmt välkommen!

 

Om du har frågor om seminariet, kontakta projektledare Susanne Tillqvist, tfn: 070 318 9177, e-post susanne.tillqvist@partsradet.se eller Iréne Öst, tfn: 070 558 2837, e-post irene.ost@partsradet.se

Partsrådet genomför studiebesöket i samarbete med Kungliga Operan. Partsrådet bjuder på studiebesöket och förtäring, men står inte för logi- och resekostnader.

Var?

Kungliga Operan, Gustav Adolfs torg 2, 111 52 Stockholm.  Kaffe serveras från 09.30. Presentationer börjar kl. 10.00 och pågår till ca kl. 12.00. Lättare lunch serveras mellan 12.00 – 12.45.

När?

12 november, kl. 10.00 – ca 12.45

Vem?

Vi ser gärna att arbetstagar- och arbetsgivarrepresentanter deltar gemensamt vid innovationsdagen, men det är inte ett krav. Detta för att inspiration och lärdomar från dagen ska kunna tas tillvara på bästa sätt i det lokala innovations- och utvecklingsarbetet på myndigheten.