Evenemang

Välkommen till ett samtal om vår senaste tjänst: Arbetslivsresan – om och för ett längre arbetsliv!

Hållbart arbetsliv

Webbinarium

Vårt arbetsliv påverkas både av det som händer på jobbet och i privatlivet. Detta gäller från första arbetsdagen och fortsätter till att vi går i pension.

Det handlar om att skapa rätt förutsättningar. Flexibelt arbete, anpassade uppgifter, socialt stöd och utveckling på jobbet kan få medarbetare att vilja stanna längre på arbetsplatsen.

Men viktigast av allt är lyckas få en arbetsmiljö som gör arbetsplatsen hållbar för alla åldrar.

Den 27 oktober kl 13.00 – 14.30 samtalar vi med Kerstin Nilsson, professor i folkhälsovetenskap och docent i arbetsvetenskap vid Lunds Universitet, som under 20 år utvecklat modellen som kallas SwAge™-modellen (Sustainable working life for all ages).

Med tjänsten Arbetslivsresan kan lokala parter få stöd i att lyfta frågor om ett längre arbetsliv. Den digitala tjänsten erbjuder forskningsbaserad kunskap, arbetsmetodik, inspirationsmaterial och samtalsunderlag som stöd i dialogen om vilka förutsättningar som finns och som kan skapas för ett längre arbetsliv för alla medarbetare utifrån ett organisationsperspektiv.

Se filmen med Kerstin Nilsson om swAge-modellen här:

Se filmen med Magnus Åkeström om en hälsofrämjande arbetsmiljö här:

 

Var?

Digital medverkan. Länk skickas ut vid anmälan.

När?

27 oktober klockan 13.00-14.30

Vem?

Arbetsgivarföreträdare, chefer och HR-ansvariga, fackliga företrädare, skyddsombud inom det statliga avtalsområdet. Vi uppmuntrar partsgemensamt deltagande även på våra webbinarier och workshoppar, men det är inget krav.