Evenemang

Hur kan vi möjliggöra en bra arbetsåtergång från sjukskrivning?

Hållbart arbetsliv

Workshop

Med Välkommen tillbaka i prova-på format får du, som partsrepresentant, testa en förkortad version av tjänsten för att se om den passar just din organisation.

En tjänst om tidiga insatser

Tjänsten Välkommen tillbaka är en interaktiv halvdagsworkshop som kretsar kring hur tidiga insatser, samordning och effektiv anpassning kan förbättra rehabiliteringsarbetet från sjukskrivningens första dag.

Baserad på forskning och beprövad erfarenhet

Stressrelaterad sjukskrivning drabbar många medarbetare på statliga arbetsplatser och vägen till arbetsåtergång kan bli både lång och svår. Det kan vara utmanande att säkerställa en välfungerande rehabilitering, där individen känner sig välkommen tillbaka. Samtidigt har organisationen strukturer som ger stöd för alla inblandade.

Utifrån forskning och beprövad erfarenhet ger tjänsten dig möjlighet att öka din kunskap om effektiva insatser, få konkreta redskap och metoder samt få en ökad medvetenhet om styrkor och utmaningar med organisationens egen rehabiliteringsprocess. Tjänsten fokuserar på hur arbetsgivare, fack och skyddsombud kan arbeta framgångsrikt med rehabiliteringskedjans olika delar.

 

Max 90 deltagare.

 

Var?

Digital medverkan. Länken skickas ut samma dag som workshoppen äger rum.

När?

12 april 2023 kl. 13.00 – 13.45
Sista anmälningsdag: 11 april

Vem?

Arbetsgivarföreträdare som chefer och HR-ansvariga, fackliga företrädare och skyddsombud inom det statliga avtalsområdet. Vi uppmuntrar partsgemensamt deltagande även på våra webbinarier och workshoppar, men det är inget krav.

Max 90 deltagare.