Hållbart arbetsliv

Webbinarium: Lärandet som en förutsättning för hållbart arbetsliv

Person iförd rutig kavaj och vit skjorta.

onsdag 1 september 2021

Medarbetare som ständigt fyller på med kunskap både presterar och mår bättre. Det är en av utgångspunkterna för Partsrådets program för hållbart arbetsliv. Flera av programmets tjänster kretsar därför kring att möjliggöra kontinuerlig utveckling för anställda på statliga arbetsplatser. Den 1 september bidrar Pär Lager – en av Sveriges främsta experter inom bland annat omvärldsanalys och innovativt lärande – med inspiration kring att skapa eller förstärka kulturen av lärande i din organisation.

Idag är möjligheterna till lärande fler än någonsin, tack vare gratis onlinekurser, nya pedagogiska verktyg och smart omvärldsbevakning, men för att ta tillvara på dem krävs en tydlig lärandekultur.

Under detta webbinarium får du ta del av Pär Lagers tankar kring hur lärande kan bli ett naturligt inslag på arbetsplatsen, till exempel genom att organisationen sätter ett långsiktigt mål, arbetar med att öka medarbetarnas lust och förmåga att lära sig samt skapar en lärpolicy. Hans nya bok ”Upskill och reskill” är ett kvitto på att centrala parters fokus på insatser som möjliggör kontinuerlig utveckling på statliga arbetsplatser är helt rätt ifråga om att bidra till ett hållbart arbetsliv.

Pär Lager är verksam som rådgivare och föreläsare och har tidigare arbetat som sakkunnig på Utbildningsdepartementet, generalsekreterare på Svenska FN-förbundet samt vd för Berghs School of Communication.


Här kan du se det inspelade webbinariet. Klicka på CC för textning.