Hållbart arbetsliv

Webbinarium 29 september 2021: Så samskapar ni organisationens utveckling

den 29 september 2021

Tjänsten Samskapat utvecklingsarbete utgörs av en digital verktygslåda som ger möjlighet att arbeta med aktuella utmaningar i statliga organisationer utifrån en beprövad metodik. Under detta webbinarium får du höra mer om både metodik och process. Dessutom får du inspiration från ett exempel på praktisk tillämpning inom högskolesektorn.

Samskapat utvecklingsarbete kan användas av representanter för arbetsgivare och fack som arbetar tillsammans, till exempel för att utveckla en mer hälsofrämjande arbetsplats eller till att identifiera de mest angelägna frågorna på vägen mot ett mer hållbart arbetsliv. Den digitala verktygslådan ger grunden för att planera en utvecklingsinsats som ni sedan genomför i organisationen och tar partsgemensamt ansvar för.

Charlotta Linse, tjänsteutvecklare på Partsrådets program för hållbart arbetsliv, förklarar metodiken och processen samt demonstrerar den digitala verktygslådan. Medverkar gör även Stein Kleppestø, universitetslektor på Ekonomihögskolan i Lund, som deltog i piloten av tjänsten och har goda erfarenheter av hur Samskapat utvecklingsarbete kan bidra till organisationens utveckling ifråga om att främja det friska i och skapa engagemang på arbetsplatsen.

Här kan du se det inspelade webbinariet. Klicka på CC för textning. 

Relaterat innehåll