Evenemang

Bubbelhoppa för fler perspektiv och goda dialoger

Webbinarium

Att kunna fånga olika perspektiv i en organisation är en styrka. Ibland är perspektiven lätta att ta till vara och andra gånger möter vi utmaningar. Men det finns strukturerade metoder som underlättar. Möt Emma Stenström, docent och lärare vid Handelshögskolan i Stockholm, som forskat på bubbelhoppning och vilka effekter bubbelhoppandet kan ge.

Under ett webbinarium den 27 mars kl. 10.00 – 11.00 kan du ta del av flera metoder för att föra konstruktiva samtal och få en ökad förståelse för andras perspektiv. Du får även konstruktiva tips på hur metoderna kan användas i er verksamhet.

Vad innebär bubbelhoppning?

Emma Stenströms forskning och metoden bubbelhoppning fokuserar på att få in nya perspektiv och föra konstruktiva samtal. Metoden syftar till att vidga perspektiv genom att lämna sin egen "bubbla" och interagera med människor från andra sociala, kulturella eller ideologiska grupper. I en organisation kan det handla om att lämna stuprören och i stället använda en strukturerad metod för att möta och förstå andra – men också för att bättre förstå sitt eget sammanhang, sin egen ”bubbla”.

Det här kan bubbelhoppning bidra till i en organisation:

  • Bättre beslutsunderlag
  • Färre stuprör
  • Ökad delaktighet
  • Högre engagemang

Det är viktiga ingredienser i ett hållbart arbetsliv som i sin tur leder till friskare arbetsplatser.

Mer om Samskapat utvecklingsarbete

Du får också höra mer om Partsrådets tjänst Samskapat utvecklingsarbete som även den syftar till att ta vara på olika perspektiv och kunskap i en organisation genom olika workshop-övningar. Tjänsten stöttar organisationen att metodiskt utveckla sina processer och arbetssätt kopplat till en viss sakfråga.

Agenda

Välkommen med din anmälan till webbinariet, som innehåller:

  • Ett samtal med Emma Stenström om hennes forskning och metod.
  • Inspiration om hur ni tar vara på olika perspektiv i partssamarbetet, men också i er verksamhet.
  • Konkreta tips på samtalstekniker och aktivt lyssnande.
  • Kort presentation av tjänsten Samskapat utvecklingsarbete som lokala parter inom det statliga avtalsområdet kan ta del av.

Låter det intressant?

Du som vill veta mer om Samskapat utvecklingsarbete kan också anmäla dig till en digital informationsträff 10 april kl. 13.00 – 14.00, där vi berättar mer om tjänsten och hur ni kan använda den.

Har du frågor?

Mejla oss på Partsrådet: info@partsradet.se 

Var?

Digital medverkan. Länk skickas ut någon dag före webbinariet.

När?

27 mars 2025 kl. 10.00 – 11.00.

Vem?

Arbetsgivarföreträdare, som chefer och HR-ansvariga, samt fackliga företrädare och skyddsombud inom det statliga avtalsområdet. 

Vi ser gärna att arbetstagar- och arbetsgivarrepresentanter deltar gemensamt så att inspiration och lärdomar kan tas tillvara på bästa sätt i det lokala arbetet för ett hållbart arbetsliv, men det är inte ett krav. 

Anmälan

Andra evenemang

Jag guidar dig gärna.
Vad letar du efter?
Partsguiden AI är tillgänglig
0/180
Lämna inte ut personlig information. Integritetspolicy