Evenemang

”När är det rätt att göra fel?” Välkommen till ett samtal om misslyckanden.

Seminarium

Partsrådet välkomnar dig som är arbetsgivarföreträdare och facklig företrädare inom det statliga avtalsområdet till ett samtal om misslyckanden vid Östasiatiska museet i Stockholm.

Om aktiviteten

Misslyckanden är ofta förknippat med skam, stress och dålig självkänsla. Att misslyckas med projekt som syftar till innovation och utveckling, särskilt när det finansierats av skattepengar, är inget man gärna skryter om. Risk för uppmärksamhet från både chefer, kollegor, uppdragsgivare och media är stor. Ofta kan den paniska rädslan att göra fel vara dominerande, vilket gör att man gör stora misstag istället för att göra små misstag. Hur undviker man dom stora misstagen genom att göra dom små misstagen? Med detta samtal vill vi skapa insikt om att det ibland är rätt att göra fel genom att belysa frågan om misslyckanden både ur ett organisatoriskt och ett individuellt perspektiv. Två mycket inspirerande personer kommer att delta i samtalet, Dr. Samuel West och kyrkoherden Olle Carlsson.

Dr. Samuel West, mest känd som upphovsmannen till Museum of Failures (museum av misslyckanden), kommer att inleda samtalet. Museet innehåller ett hundratal exempel på misslyckade projekt.

Dr. West är klinisk psykolog och doktor i organisatorisk psykologi. Hans forskning fokuserar på innovation och vad organisationer kan göra för att skapa förutsättningar för ett klimat som gynnar utforskande och experiment. Hans forskning, liksom andras, visar att majoriteten av innovationsprojekt misslyckas. Hur kan man som ledare och medarbetare inom statlig förvaltning använda misslyckande till något positivt, till exempel som en lärande process.

Olle Carlsson är präst, författare och social entreprenör. Som präst vid Katarina Församling har Olle drivit på att göra kyrkan till en mer dynamisk plats, något som från olika håll ansetts vara provokativt. Kyrkan, liksom offentlig sektor, andas ofta en enorm ängslighet när det gäller förändring och att ta risk. Olle har efter en egen kris, ett eget misslyckande, lyckats ta sig ur och lagt grunden till en ny yrkeskarriär. Olle kommer att ge sitt perspektiv på risktagande och misslyckande i samband med utveckling av verksamhet.

Två perspektiv med lika men ändå olika utgångspunkter kommer att presenteras, diskuteras och utmanas. Ett spännande samtal utlovas.

Det kommer att finnas möjlighet att ställa frågor under dagen. Presentationer som visas på skärm kommer efter avslutad aktivitet att skickas ut till samtliga deltagare. Vi välkomnar ett aktivt deltagande.Varmt välkommen!

PRAKTISK INFORMATION

Målgrupp: 

Tid och plats: 

Anmälan: Anmäl dig HÄR senast den 28 november. Antalet platser är begränsade och först till kvarn gäller. Partsrådet förbehåller sig rätten att vid stort intresse begränsa antalet deltagare per myndighet. Håll utkik på hemsidan för uppdaterad information. Delar av aktiviteten kan komma att filmas.

Läs mer om Partsrådets behandling av personuppgifter HÄR.

Återbud: Partsrådet debiterar en avgift på 500 kronor vid avbokning senare än sju dagar före seminariet. För deltagare som uteblir utan att avboka debiteras en avgift om 1 000 kronor. Det går bra att överlåta platsen till annan deltagare.

Om du har frågor om seminariet, kontakta projektledare Susanne Tillqvist, tfn: 070 318 9177, e-post susanne.tillqvist@partsradet.se eller Iréne Öst, tfn: 070 558 2837, e-post irene.ost@partsradet.se

Partsrådet bjuder på studiebesöket och förtäring, men står inte för logi- och resekostnader.

Var?

Östasiatiska museet, Tyghusplan (på Skeppsholmen), 111 49 Stockholm. SL buss 65 går bland annat från Centralstationen och T-centralen till Skeppsholmen och hållplats Östasiatiska museet. Frukost serveras 08.00 – 08.30. Presentationer och samtalet börjar kl. 08.30 och pågår till ca kl. 09.45.

När?

Torsdagen den 5 december, kl. 08.30 – 10.00

Vem?

Vi ser gärna att arbetstagar- och arbetsgivarrepresentanter deltar gemensamt vid innovationsdagen, men det är inte ett krav. Detta för att inspiration och lärdomar från dagen ska kunna tas tillvara på bästa sätt i det lokala innovations- och utvecklingsarbetet på myndigheten.