tisdag 16 januari 2024
Det finns mycket att vinna på att jobba förebyggande med frågan om psykisk arbetsbelastning. Det är också ett aktuellt ämne som engagerar. Men finns det en arbetsbelastning som är lagom? Och hur påverkar arbetsbelastningen människor och organisationer?
Nära 600 deltagare lyssnade och ställde frågor i Partsrådets webbinarium med Mats Eklöf, legitimerad psykolog och docent i yrkesmedicinsk forskning. Några frågor hanns med under sändningstid och andra filmades efter avslutad sändning.
Mats Eklöf delade med sig av handfasta enkla modeller för bedömning av de olika delarna som arbetsbelastning består av. I samtal med Ylva Nordling från Partsrådet analyserade han också ett praktikfall ur Partsrådets arbetsmaterial Psykisk hälsa och ohälsa.
Titta på hela eller delar av webbinariet, kanske partsgemensamt eller inför ett möte i skyddsorganisationen, för att se hur ni kan arbeta med frågan hos just er.
Myndigheten för arbetsmiljökunskap, Mynak, har tagit fram uppdaterade riktlinjer för psykisk hälsa på arbetsplatsen.
ArbetsmiljöUnder hösten pågår flera kampanjer på europeisk och nationell nivå, som handlar om att skapa friska arbetsplatser i ett digitalt arbetsliv. På partsradet.se har vi samlat kunska...
ArbetsmiljöDen 10 oktober varje år infaller Världsdagen för psykisk hälsa, World Mental Health Day. Syftet med dagen, som Världshälsoorganisationen (WHO) står bakom, är att öka medvetenhet...
Arbetsmiljö