Studiebesök – Arbetsförmedlingen. Att skapa ett innovationscenter

2018-08-28 Partsrådet välkomnar dig som är arbetsgivarföreträdare och facklig företrädare på en statlig myndighet till ett studiebesök vid Arbetsförmedlingens innovationscenter i Stockholm.

 

OM STUDIEBESÖKET

Sedan två år tillbaka driver Arbetsförmedlingen ett Digitalt innovationscenter i syfte att gå i bräschen för resten av verksamheten. Innovationscenter arbetar utforskande och prototypande med digital teknologi samt visualiserar morgondagens arbetsmarknad. Uppdraget är att inspirera och driva på så att Arbetsförmedlingen går från att vara i utkanten av arbetsmarknaden till att bli expertmyndighet i centrum. För det krävs både en mental förflyttning samt nya angreppssätt. Innovationscenter arbetar även med virtuell verklighet (VR), artificiell intelligens (AI), färdigheter från gaming samt den sociala roboten Robin som praktiserar på Af.

Studiebesöket inkluderar möjligheten att fördjupa sig inom olika områden så som virtuell verklighet (VR) och sociala robotar.

Det går att följa innovationscenters olika initiativ på: www.digitaltinnovationscenter.se .

Arbetsförmedlingens innovationscenter finns även på Twitter, Facebook och Instagram.

www.futureskillslounge.se

https://hackforsweden.se/

Om Arbetsförmedlingen – Arbetsförmedlingens huvudsakliga uppdrag är att ansvara för den offentliga arbetsförmedlingen. Myndighetens övergripande mål är att underlätta för arbetssökande och arbetsgivare att hitta varandra och att prioritera stöd till personer som står långt från arbetsmarknaden. För mer information: www.arbetsformedlingen.se

Det kommer att finnas möjlighet att ställa frågor under presentationen. Vi välkomnar ett aktivt deltagande.

Varmt välkomna!

PRAKTISK INFORMATION

Målgrupp: Vi ser gärna att arbetstagar- och arbetsgivarrepresentanter deltar gemensamt vid studiebesöket. Detta för att inspiration och lärdomar från dagen ska kunna tas tillvara på bästa sätt i det lokala innovations- och utvecklingsarbetet på myndigheten.

Tid och plats: torsdagen den 15 november, kl. 10.00 – 12.30 på H2 HealthHub, Hälsingegatan 45, Stockholm https://www.h2healthhub.com/contact/ . Kaffe serveras från 09.30. Presentationen börjar kl. 10.00 och pågår till ca 11.45. Från kl. 11.45 – 12.30 serveras lättare lunch och ges möjlighet till mingel.

Anmälan: Anmäl dig HÄR senast den 7 november. Notera att antalet platser är begränsade och att först till kvarn gäller. Partsrådet förbehåller sig rätten att vid stort intresse begränsa antalet deltagare per myndighet. Håll utkik på hemsidan för uppdaterad information.

Återbud: Partsrådet debiterar en avgift på 500 kronor vid avbokning senare än sju dagar före seminariet. För deltagare som uteblir utan att avboka debiteras en avgift om 1 000 kronor. Det går bra att överlåta platsen till annan deltagare.

Om du har frågor om seminariet, kontakta projektledare Susanne Tillqvist, tfn: 070 318 9177, e-post susanne.tillqvist@partsradet.se eller Iréne Öst, tfn: 070 558 2837, e-post irene.ost@partsradet.se

Partsrådet bjuder på studiebesöket och lunchen, men står inte för logi- och resekostnader.

När du anmäler dig till en Partsrådsaktivitet samtycker du till att dina personuppgifter i anmälan kommer att användas för att administrera din anmälan och följa upp vad du tycker om aktiviteten efteråt. Partsrådet kan komma att skicka information t.ex. om liknande aktiviteter, till din mejladress. Partsrådet behåller uppgifterna som längst två kalenderår efter att du lämnat dem. Sedan tas de bort. Som deltagare kommer du att bli medlem i Partsrådets lösenordskyddade intranät och där få tillgång till framför allt deltagarlistor, presentationer och annat material från aktiviteten du deltagit i. Där är namn och mejladress samt uppgifter som du själv lägger till, tillgängliga för alla som har tillgång till intranätet. Du har tillgång till materialet i två kalenderår efter året du deltog. Du kan avsluta ditt medlemskap i intranätet tidigare genom att meddela Partsrådet på info@partsradet.se . Läs Partsrådets integritetspolicy HÄR .