Lyssna på artiklar genom att klicka på högtalarsymbolen.

Teman

Arbetsområdet Förändring och Utveckling – ett konstant tillstånd har genomfört tio öppna seminarier under perioden 2014-2016. Seminarierna riktade sig till samtliga lokala partsrepresentanter. Seminarierna har blandat inspiration, teori och praktik och bjudit in några av Sveriges bästa föreläsare inom utvalda teman: En värld i kontinuerlig förändring, Människan i förändring, Att leda och stödja andra i ständig förändring, Kompetensförsörjning och Kommunikation i förändring.

Nedan finner du filmer och artiklar från samtliga genomförda seminarier.

Omvärlden i förändring
Team och grupp i förändring
Individen i förändring
Kommunikation i förändring och utveckling
Strategisk kompetens- försörjning

Klokare beslutsfattande

2016-10-27 Mona Riabacke gav tips om hur man fattar kloka beslut, på Partsrådets seminarium.

Läs mer och se film

Tänkande maskiner

2016-10-04 Carl Henrik Ek slog hål på myten att datorer är intelligenta, på Partsrådets seminarium om förändring och utveckling.

Läs mer och se video

Kompetens för framtiden

2016-07-05 För statliga myndigheter blir det allt viktigare att kunna både rekrytera och bibehålla kompetens. Det konstaterade Daniel Brämhagen på ett seminarium som Partsrådets arbetsområde ”Förändring och utveckling – ett konstant tillstånd” anordnade i juni.

Läs mer och se video

Fyra faser i förändring

2016-06-16 Per Bjergestam vägledde lokala parter genom fyra faser i förändring, på ett seminarium som Partsrådet anordnade i maj.

Läs mer

Framtidstrender

2016-04-11 Trendgurun Henrik Mattsson hjälpte lokala parter att blicka in i framtiden, på ett seminarium som Partsrådets arbetsområde ”Förändring och utveckling – ett konstant tillstånd” anordnade.

Läs mer och se video

Förändringskommunikation

2015-12-09 På ett seminarium i november diskuterades kommunikationens betydelse vid förändring.

Läs mer och se video

Hantera förändring

2015-12-09 Göran Rosberg inledde sin föreläsning med ett citat av Charles Darwin: ”Det är inte de starkaste som överlever. Det är inte de mest intelligenta som överlever. Överlever gör de som bäst hanterar förändring.”

Läs mer och se video

Viktigt teamarbete

2015-10-15 Teamets betydelse för att öka kraften i förändringsarbetet stod i fokus för Partsrådets seminarium inom förändring och utveckling.

Läs mer och se video

”Var närvarande som chef”

2015-10-15 Lisa Ekström gick från högstatusjobbet som försäljningschef på SAS till chef för SAS kundrelationer. En enhet där 24 av 28 medarbetare var placerade på grund av övertalighet.

Läs mer och se video

Samarbetskulturer

2015-10-16 Partsföreträdare fick förslag på hur man kan bygga robusta samarbetskulturer på myndigheter.

Läs mer och se video

Steg mot förändring

2015-06-10 Beteendevetaren Per Bjergestam höll en föreläsning om vad som krävs för att en individ ska förändra sig.

Läs mer och se video

Förändring för ökad måluppfyllelse

2015-06-10 Jon Aarum Andersen, professor och ekonomie doktor, betonade att alla förändringar inom en organisation måste leda till ökad måluppfyllelse, på Partsrådets seminarium om ständig förändring och utveckling.

Läs mer

Lärande inom staten

2015-05-29 Benchmarkingutredningen har lagt ett förslag om erfarenhetsutbyte och lärande inom staten.

Läs mer och se video

Digitala trender

2015-05-29 Pelle Sommansson från EY gjorde en utblick utanför myndighetsvärlden och talade om digitalisering i näringslivet och industrin och hur digitaliseringen förändrar tjänster och produkter.

Läs mer och se video

Våga lära nytt

2014-12-22 – Förändring leder inte alltid till framgång – men att inte förändras leder till misslyckande.

Så sa Per Schlingmann, arkitekten bakom Moderaternas förändringsarbete som också studerat TCO:s förändringsarbete, på Partsrådets inspirationsdag kring förändring och utveckling.

Läs mer

Framtiden kan ingen förutspå

2014-12-22 – Njut av stunden, utvecklingen kommer aldrig mer att gå så långsamt som nu, sa föreläsaren och entreprenören Stefan Hyttfors, på en tankeväckande, omtumlande och lite utmanande föreläsning för lokala parter på Partsrådets inspirationsdag om förändringsarbete.

Läs mer

Partsrådet stöder partsgemensamt förändrings- och förnyelsearbete på statliga arbetsplatser.